Hjem Webside Heklekurs Facebook Instagram Epla Linker Om meg

Kategori: Ukens Hekleprosjekter

GJENBRUK - BAMSE LAGET AV GAMLE DONGERIBUKSER

05.09.2014 @ 12:01 i Ukens Hekleprosjekter 5 kommentarerJeg lagde en oppgave for 8.klassingene i valgfaget Design og Redesign for et par år siden, der hver elev fikk utdelt en dongeribukse som de skulle lage om til noe annet. De måtte bruke så mye av buksen som mulig, men de kunne også bruke annet stoff og materialer, og de kunne lage mer enn et produkt om det var ønskelig.

Etter at alle elevene hadde fått utdelt hver sin dongeribukse var det to bukser til overs, og jeg fant ut at jeg ville lage noe som inspirasjon, for å vise elevene at dongeribuksen kunne bli til noe annet enn den typiske vesken, miniskjørtet eller skjortsen. Jeg hadde akkurat blitt tante så jeg var i babymodus, og valget falt på en bamse. Jeg ville holde meg under halvparten av tidsrammen som elevene hadde fått på oppgaven, det ville ikke bli rettferdig uten siden jeg har mye mer erfaring, og jeg endte opp med å bruke 1/3 av tiden som elevene hadde på seg. Dette prosjektet er ikke for nybegynnere og var bare ment som inspirasjon, men et par av elevene mine hadde klart det med min hjelp.  

 
Jeg brukte halvparten av hver av de to dongeribuksene som var til overs siden de var i to forskjellige nyanser. Jeg lastet ned et mønster fra denne websiden, klippet ut delene og sydde alt sammen. Jeg brukte 3 gamle knapper til øyne og nese, og fyllet er noen gamle og stygge gardiner som jeg klippet i biter. Dette gjorde at bamsen ble veldig tung, så jeg endte opp med å fylle øverste halvdel med vanlig vatt. 

Så dette er en måte å skape nytt liv i noen gamle dongeribukser. Dersom du har laget noe nytt av dongeribukser har jeg veldig lyst å se det!

Ha en fin helg!

xoxo,
Hege :)
www.HELdesign.com


UKENS HEKLEPROSJEKTER - Uke 3

05.03.2014 @ 18:03 i Ukens Hekleprosjekter 4 kommentarerDa var det endelig klart for et nytt innlegg om Ukens Hekleprosjekter. Det blir vel ikke akkurat uke 3 dette, det skulle vel egentlig vært uke 5 eller 6 eller noe sånt, men som så ofte så kom livet i veien og bloggingen måtte vike for andre ting. Jeg håper å få til en litt mer strukturert blogging fremover, slik at disse innleggene kan komme ukentlig som planlagt, men jeg kommer nok til å falle av i perioder er jeg redd.

Selv om det ikke har blitt tid til blogging så har det blitt tid til litt hekling. Jeg holder fortsatt på med hekleteppet mitt, det blir litt av-og-på hekling på dette, både fordi det er stort og ensformig, så jeg trenger å bryte av med litt andre prosjekter innimellom. Og også fordi vi har fått oss en liten kattunge, og han har lagt sin elsk på dette teppet (matcher fargene gjør han også faktisk), så han ligger ofte og sover oppå det :)For et par uker siden var jeg på loppemarked, og der kjøpte jeg et kattehus/seng/klorestativ til ham, og siden han matcher fargene på teppet så godt, begynte jeg på en pute i de samme fargene som skal ligge oppi den runde "sengen" på toppen. Det vil komme et eget innlegg om dette når det er ferdig.Jeg har også nesten gjort ferdig en heklet pute til sofaen, det gjenstår bare knapper på baksiden. Oppskriften er egentlig en av flere lapper som skal hekles til et teppe som en del av en CAL (Crochet-A-Long), men jeg likte den første lappen så godt at jeg bygget på oppskriften slik at den ble stor nok til et putetrekk. Eget innlegg kommer også om denne når jeg har funnet knapper.


De heklede sirklene fra forrige innlegg var et eksperiment som jeg kommer til å bygge videre på, de skal nemlig bli et supplement til en nye serie med malerier jeg har lyst til å lage. Dersom du vil se noen av tegningene og maleriene mine kan du ta turen innom tegnebloggen min, Facebooksiden eller tegneprofilen min på Instagram.
De fleste har vel også fått med seg denne OL-lua. Jeg hadde ikke tenkt å kaste meg på bølgen, og har vel forsåvidt ikke gjort det heller siden jeg har holdt meg borte fra de originale fargene. Men tingen var at en av mine kjæreste kusiner hadde så lyst til å hekle denne, og hun søkte etter flere oppskrifter på nettet, men visstnok så hadde ingen av de hun fant oppgitt noen heklefasthet, så hun klarte ikke å komme frem til riktig størrelse uten å rekke opp hele tiden. Så da tilbydde jeg meg å lage en oppskrift til henne. Så de siste dagene har det kommet tre heklede luer ut av dette.
 

Først en da jeg skrev ned oppskriften, så en da jeg prøveheklet oppskriften, og så en som var litt mer baggy enn de to første. Det florerer av oppskrifter på ol-luene har jeg fått inntrykk av, så jeg har lagt inn noen fastmasker i min oppskrift i tillegg til halvstaver, for å ikke ende opp med den samme oppskriften som alle andre har. Jeg begynte først på en pjonet lue, men det tar så lang tid at jeg la det fra meg, det skulle jo bare være en rask oppskrift for å hjelpe kusinen min. Jeg har som sagt ikke heklet i OL-fargene, men det var formen min kusine ville ha så til tross for at fargene er annerledes på mine luer og maskene er litt annerledes i oppskriften, så er formen den samme, og vil du bruke den som OL-lue med de originale fargene så er det nok få som ser forskjell. 


Oppskriften holder på å renskrives, og vil bli postet om noen få dager på oppskriftsbloggen min. Så heklenålen min har hatt litt å gjøre selv om det ikke har blitt tid til å blogge om det. Jeg er forøvrig flinkere til å oppdatere Instagram enn heklebloggen for det tar ikke så lang tid, så om du vil kan du følge med der for hyppigere innslag. 

Har også kost meg med det nyeste bladet fra Mollie Makes Norge. Jeg får sjelden tid til å lage noe fra slike blad, men jeg elsker å kjøpe dem allikevel, bare for kosen og inspirasjonen :)


Ha en fortsatt fin dag!

xoxo,
Hege :))

UKENS HEKLEPROSJEKTER - Uke 2

05.02.2014 @ 22:56 i Ukens Hekleprosjekter 0 kommentarer

Og der var det allerede klart for mitt andre Ukens Hekleprosjekter innlegg, forrige uke fløy forbi,

Jeg måtte reise bort forrige torsdag pga en begravelse, og i tillegg har jeg vært opptatt med andre saker også, så det har ikke blitt så mye tid til hverken hekling eller blogging. Men jeg tok med meg hekleteppet jeg holder på med, og fikk tid til å hekle litt på det forrige fredag.

 I går kveld prøvde jeg også å dra inn en kontrastfarge.I tillegg har jeg fått heklet noen sirkler som er en del av et prosjekt jeg holder på med, mer om det kommer senere :)
Så det var denne ukens hekleprosjekter. Det var ikke så mye, men fikk heklet litt iallefall :) Hva har du hatt på heklenålen eller strikkepinnene dine?

Ha en fin kveld!

xoxo,
Hege :)
www.HELdesign.com 

UKENS HEKLEPROSJEKTER - Uke 1

30.01.2014 @ 15:45 i Ukens Hekleprosjekter 2 kommentarer

For noen få dager siden oppdaget jeg et fenomen som heter Link Parties. Frem til det hadde jeg ikke en gang hørt ordet, men etter å ha sjekket litt rundt må jeg si at det virker veldig bra.

Gjennom link parties får du sjansen til å dele din blogg med andre bloggere, og du får muligheten til å oppdage nye blogger som du kanskje ikke hadde funnet uten. En vinn-vinn situasjon!Jeg kommer til å linke den engelske heklebloggen min opp mot disse link party bloggene, den norske ser jeg ingen vits i å linke opp ettersom de andre bloggene er på engelsk. Planen (merk planen) er å prøve å ha et regelmessig blogginnlegg hver onsdag hvor jeg har en oppdatering over hvilke prosjekter jeg har jobbet med den siste uken. Det engelske innlegget blir da med på diverse onsdags link parties, mens den norske bare blir et jevnlig innslag. Håper jeg i hvertfall :) 

Men hvem vet, dersom jeg får nyss om norske link parties kan det jo hende at disse innleggene kan linkes opp også. Eller kanskje jeg starter mitt eget link party på norsk en dag, hvor andre norske bloggere kan linke sine innlegg opp. Vi får se :)
heklet-pute-crochetbyhege


Den siste uken har jeg jobbet med tre forskjellige prosjekter. Jeg startet på en svart og hvit heklet pute i chevron-mønster, men jeg har satt den på hold for jeg tror kanskje at jeg heller vil ha den i andre farger.

Så ble jeg invitert med på en Mini-Cal (Crochet-A-Long) på en gruppe som heter Crochet Along on Google+. En Crochet-A-Long er når flere mennesker hekler etter den samme oppskriften, de fleste har nok hørt om det før. Det resulterte i hvertfall i et heklet pannebånd. Klikk på linken dersom du vil se flere bilder. 


heklet-pannebånd-crochetbyhege

heklet-pannebånd-crochetbyhege

Pannebåndet var egentlig bare et lite sideprosjekt fra hovedprosjektet mitt denne uken, nemlig et heklet teppe. Jeg trenger et nytt heklepledd til sofaen min, og jeg fant en fin oppskrift på Yarnspirations som jeg likte veldig godt. Jeg elsker fargene og gleder meg til det blir ferdig.
heklet-teppe-pledd-crochetbyhege

Så det var altså mine hekleprosjekter den siste uken. Hva har du hatt på din heklenål? Eller strikkepinner? :)

xoxo,
Hege :)
www.HELdesign.com


leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger

bloglovin


Facebook

EtsyArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits