Hjem Webside Heklekurs Facebook Instagram Epla Linker Om meg

Arkiv måned: april 2012

WIP - HEKLET 17-MAI SLØYFE

Himmelen var blå og solen strålte i Bergen i dag, så jeg tok med meg heklenål og tråd og satte meg ut i solen ett par timer. Endelig har våren kommet til oss også:)

Jeg skulle lage et mønster til en 17-mai sløyfe, og endte opp med 4 forskjellige. De er nesten ferdigheklet, nå gjenstår det å renskrive oppskriftene, så om ett par dager regner jeg med at oppskriftene ligger klar på Epla-butikken min :)

Rødt, hvitt og blått...


xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET UGLELUE

26.04.2012 @ 20:14 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

For ikke så lenge siden fikk jeg vite at mitt første tantebarn blir en gutt:D Så jeg ble inspirert til å lage en liten lue. Er veldig glad i disse ugleluene, så måtte jo prøve å lage min egen:)

Har fått mange forespørsler om mønster, så skal legge det ut på Epla butikken min, skal bare lage ett par ekstra størrelser først:)

Mønster: HELdesign - Hege Espeland Lygre
Da har jeg endelig hentet over alle hekleinnleggene fra tegnebloggen min, så nå kan jeg begynne å poste nye ting:D

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET BARNEVESKE

25.04.2012 @ 22:05 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

 Jeg fikk spørsmål fra en bestefar om jeg kunne hekle en liten veske til barnebarnet hans som hadde bursdag. Bortsett fra at den skulle være lilla hadde jeg frie tøyler, akkurat slik jeg liker det;)

Mønsteret vil bli lagt ut for salg på Epla-butikken min så snart jeg har renskrevet og prøveheklet det. Vesken kan også brukes til voksne, da hekles den bare med lengre hank.

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET PEPPERKAKEHUS

11.04.2012 @ 14:21 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

I oktober 2011 kom det ut en julebok i butikkene som het "Eplas Jul".
Den bestod av forskjellige juleprosjekter, alt fra julepynt til kakeoppskrifter. Boken er laget av de to flotte damene, Siw Boine og Torunn Grønbekk, som er grunnleggerne av Epla. Bidragene i boken var laget av 38 damer med nettbutikk på Epla, og en av dem var meg:)

Mitt bidrag var ett heklet pepperkakehus med tilhørende snømann og det er heklet spesielt til denne boken. Jeg hadde halvannen uke på meg, noe som absolutt ikke er mye tid når du ikke bare skal hekle, men også skrive ned mønsteret mens du hekler, og deretter skal mønsteret renskrives, noe som også tar sin tid. Men jeg klarte å bli ferdig, og mønsteret fant du altså i denne flotte juleboken.

Mønster - HELdesign - Hege Espeland Lygre 
Bilder fra boken...


Bilde: epla.noBoken fikk du kjøpt i kiosker og dagligvarehandler over hele landet frem mot jul, og den kostet bare 149kr, så du fikk mye for pengene:)

Jeg er kjempeglad for at jeg fikk muligheten til å være med i boken, og må innrømme at det var veldig gøy å se mitt eget mønster på trykk:) 

Jeg kommer til å legge ut mønsteret for salg på Epla-butikken min når det går litt mer mot jul:)

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET "PUPPEPUTE"

08.04.2012 @ 15:51 i Ferdige hekleprosjekter 4 kommentarer

Julen 2010 ble en "kreativ" jul, med mange hjemmelagde gaver til familien:)

Blant annet fikk den ene broren min, Marius, ett heklet skjelett.

Det pleier å være enkelt å finne gaver til Marius, han er så klar på hva han liker og ikke liker, men å finne gaver til den andre broren min, Anders, er en helt annen ting, det er en like stor utfordring hvert år:P

Etter at jeg var ferdig med skjelettet til Marius, så var det da å finne ut hva jeg skulle lage til Anders, og etter å ha lett etter inspirasjon på internett fikk jeg idéen om å lage en "puppe-pute" til ham, det måtte jo være perfekt til en gutt på 18 år tenkte jeg:P

Så jeg satte i gang, og må si at jeg hadde faktisk litt problemer med å gi den fra meg, for den var utrolig behagelig å ligge på:D ..Perfekt for buss- og flyreiser foreksempel, hodet hvilte så godt på "puppene" at det var en fryd,hehe:D

Så må nok lage en til meg selv også, men bør vel da utelate "niplene", hadde jo tatt seg ut å dratt opp denne puten på flyet,haha:D

Den hadde nok sett litt finere ut om jeg hadde stappet mer vatt i den, men da ble den mindre behagelig å ligge på, så den er litt mer "bulkete" enn om jeg hadde stappet den helt full...

MØNSTER: HELdesign - Hege Espeland Lygre

Her er resultatet..Niplene var jo viktige å få med... :P

Og for de som lurer, så ja, det virket som om Anders ble veldig fornøyd med gaven sin:D

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET SKJELETT

08.04.2012 @ 15:36 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Dette skjelettet heklet jeg i julegave til en av mine kjære brødre julen 2010:) ♥

Det er ikke min design! Du kan kjøpe oppskriften her.
xoxo,

Hege:))

Stikkord:

HEKLET SENGMAT (Bamse, babytøfler og smekke)

08.04.2012 @ 14:06 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Da naboene i etasjen under oss fikk en datter ville jeg gi dem en liten gave, så jeg satte meg ned ett par kvelder med heklenålen, og dette ble resultatet:)

Herlige Mishal er nå blitt halvannet år, så babytøflene og smekken har hun for lengst vokst fra, men hun leker fortsatt med bamsen sin:) 

Bildene er dessverre litt uklare, de ble tatt på kvelden med min gamle mobiltelefon...

Jeg brukte ingen oppskrift. Bamsen og skoene ble laget fra noen bilder jeg fant, og smekken ble bare sånn :)


xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET BARNEKJOLE

08.04.2012 @ 12:34 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Da en god venninne av meg fikk sin første datter ville hun gjerne at jeg skulle hekle en kjole til henne:)

Jeg liker egentlig å hekle etter eget hode, men jeg hadde et gammelt oppskriftshefte som jeg kjøpte fra USA for mange år siden, og hun falt for den ene kjolen i det heftet, så da heklet jeg den, med noen endringer. Og det var jo greit å gjøre litt nytte av heftet, ettersom det hadde støvet bort i mange år. Heftet heter "Dresses to Crochet for Dolly and Me by Delsie Rhoades".  

Ett års tid etter at denne kjolen ble laget fikk venninnen min enda en datter, så da ble kjolen tatt i bruk enda en gang:))

Og slik ble resultatet...
xoxo,
Hege:)

Følg min blogg med Bloglovin

Stikkord:

FACEBOOK SIDE

07.04.2012 @ 20:08 i Annet 0 kommentarer

 

Har laget meg en facebook side hvor jeg kommer til å oppdatere med blogginnlegg, bilder o.l.

Blir kjempeglad om du kommer innom og liker siden min:))

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET BLOMSTEROPPSATS - Min siste hilsen

07.04.2012 @ 12:59 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

 

Min kjære mormor døde 24.04.2010 :(Heklingen var min og mormor sin "ting", ettersom jeg var den eneste av barnebarna hennes som drev med det. Hun elsket å se hva nytt jeg hadde laget, og hekleoppskriftene hennes fikk jeg allerede for mange år siden. 

Da hun døde satt jeg igjen med ett stort tomrom ettersom mormor alltid har stått meg veldig nær. Og jeg hadde så lyst å gi henne en siste "gave" i tillegg til den kransen jeg var med på sammen med alle søskenbarna mine. Og da slo det meg; Jeg ville hekle en blomsteroppsats til henne fordi jeg vet hun hadde elsket det!! Det som irriterer meg er at jeg ikke tenkte på å gi henne noe slikt mens hun fortsatt var i live:(

Oppsatsen tok meg to dager, jeg klarte akkurat å bli ferdig i tide til begravelsen. I blomsteroppsatsen er det nelliker (fordi det var hennes yndlingsblomst), roser, noen småblomster og en påskelilje (for å minnes at påsken var den siste tiden vi hadde sammen), i tillegg til blader i forskjellige størrelser. Tilslutt satte jeg alt sammen til en oppsats.

MØNSTER: HELdesign - Hege Espeland Lygre

Noen av blomstene før jeg begynte  å sette dem sammen...Den ferdige oppsatsen...
I begravelsen...

 

♥ Savner deg mormor ♥

xoxo,
Hege:)

Stikkord:

HEKLET BADEDRAKT / MONOKINI

06.04.2012 @ 10:43 i Ferdige hekleprosjekter 6 kommentarer

 

Som jeg skrev i mitt første innlegg så pleide jeg å publisere hekleprosjektene mine på tegnebloggen min, så ettersom jeg nå har fått meg en ren hekleblogg får jeg hente de gamle innleggene derfra.

Dette innlegget ble skrevet for 2 år siden, jeg hadde nettopp heklet meg en ny badedrakt/monokini og var veldig klar for sommeren. Det er jeg forsåvidt nå også, hehe:) Har laget meg ett par ekstra siden den gangen i flere forskjellige farger.

Mønster: HELdesign - Hege Espeland Lygre


 
Ønsker alle sammen en GOD PÅSKE!! :D

xoxo,
Hege:))


Jeg har presentert bloggen min på Bloggurat.

Stikkord:

MØNSTER - Heklet påskekylling

 

Her er en enkel kylling du kan hekle deg til påske:)

Mønsteret kan kjøpes her.Mønsteret kan kjøpes her.

I oppskriften bruker jeg magiske ringer og krepsemasker. Under finner du videoer som viser hvordan du lager dem.
Jeg kommer til å erstatte videoene med mine videoer når jeg har laget dem ferdig.


Hvordan du hekler en magisk ring

Hvordan du hekler krepsemasker
xoxo,
Hege:))

Stikkord:

Om meg

05.04.2012 @ 20:19 i Om meg 0 kommentarer

 

Hei, og velkommen til min hekleblogg:)Jeg er en glad og kreativ jente fra Bømlo, som flyttet til Bergen på sensommeren i 2007. Her bor jeg fortsatt med min kjære sønn, Benjamin :)

Jeg driver mitt eget firma (HELdesign) hvor jeg jobber som illustratør, kunstner og designer.

Er også designer for babykolleksjonen ENGLATROLL, hvor du kan få kjøpt eventyrlige plagg til barn fra 0-5 år.

På dagtid jobber jeg som elevassistent på en ungdomsskole, her jobber jeg også som Design og Redesignlærer i valgfag på 8. og 9. trinn. Og tidligere har jeg jobbet litt som tatovør, så som dere skjønner holder jeg meg stort sett innenfor det kreative feltet :)

Tegning og hekling er mine to største lidenskaper, og fingrene mine klør dersom jeg ikke får brukt dem til å skape ting. Det går sjelden en dag uten at jeg holder på med ett eller annet prosjekt, og jeg har alltid flere prosjekter på gang samtidig. Helst skulle jeg hatt flere timer i døgnet:P

Jeg har tidligere lagt ut hekleprosjektene mine på tegnebloggen min, men har nå bestemt meg for at jeg vil separere tegningen og heklingen slik at jeg får en ren tegneblogg og en ren hekleblogg.

Jeg har også laget meg en Facebook-profil hvor oppdaterer med blogginnlegg og bilder, og en Instagram-profil.~ Hekta på hekling ~


Jeg plukket opp min første heklenål i 2001, og det ble umiddelbart en lidenskap!! :)
Jeg gikk da gravid, og dagene var veldig lange, så jeg fant frem en hobbybok og begynte å lære meg selv å hekle. Etter å ha prøvd ut noen oppskrifter fra en bok jeg lånte på biblioteket begynte jeg å prøve meg på mine egne. Jeg har alltid vært en person som skal lære alt nå, og helst i går, så små steg vet jeg ikke hva er:P

Det har blitt heklet utallige prosjekter siden den gang, og den siste tiden har jeg begynt å planlegge en serie med hekleoppskrifter som jeg skal dele inn i temahefter. Mer info kommer etterhvert!

Jeg elsker å lære fra meg hekling, så jeg har et heklekurs i halvåret her i Bergen, som går over 9 uker. I tillegg har jeg opprettet en YouTube-kanal hvor jeg har lagt ut instruksjonsvideoer for folk som har lyst til å lære seg å hekle. Foreløpig er det bare grunnleggende videoer som ligger der, men kanalen min skal etterhvert inneholde forskjellige videoer, alt fra nybegynnervideoer til mer avanserte masker og prosjekter. Videoene vil bli laget både på norsk og på engelsk. Dette er et prosjekt som tar litt tid, ettersom redigering og filming er en prosess i seg selv som er helt ny for meg, så vær tålmodig:)

Jeg har også laget meg nettbutikker på Epla og Etsy, og på hjemmesiden min
Her kommer jeg til å legge ut hekleoppskrifter for salg, norske versjoner på Epla og engelske versjoner på Etsy. Jeg kommer også til å legge ut ferdige heklede produkter i blant.

Heklehjelpen
Lurer du på noe eller trenger du hjelp med ett mønster (mitt eller andre sitt) kan du ta kontakt på hege@heldesign.com så skal jeg hjelpe deg så godt jeg kan. På kategorien Heklehjelpen kommer jeg til å svare på eventuelle spørsmål og problemer folk måtte ha.

Håper du hadde ett hyggelig besøk på bloggen min, kom gjerne tilbake:)

xoxo,
Hege:)

Stikkord:

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger

bloglovin


Facebook

EtsyArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits