Hjem Webside Heklekurs Facebook Instagram Epla Linker Om meg

Arkiv måned: mars 2014

UKENS HEKLEPROSJEKTER - Uke 3

05.03.2014 @ 18:03 i Ukens Hekleprosjekter 4 kommentarerDa var det endelig klart for et nytt innlegg om Ukens Hekleprosjekter. Det blir vel ikke akkurat uke 3 dette, det skulle vel egentlig vært uke 5 eller 6 eller noe sånt, men som så ofte så kom livet i veien og bloggingen måtte vike for andre ting. Jeg håper å få til en litt mer strukturert blogging fremover, slik at disse innleggene kan komme ukentlig som planlagt, men jeg kommer nok til å falle av i perioder er jeg redd.

Selv om det ikke har blitt tid til blogging så har det blitt tid til litt hekling. Jeg holder fortsatt på med hekleteppet mitt, det blir litt av-og-på hekling på dette, både fordi det er stort og ensformig, så jeg trenger å bryte av med litt andre prosjekter innimellom. Og også fordi vi har fått oss en liten kattunge, og han har lagt sin elsk på dette teppet (matcher fargene gjør han også faktisk), så han ligger ofte og sover oppå det :)For et par uker siden var jeg på loppemarked, og der kjøpte jeg et kattehus/seng/klorestativ til ham, og siden han matcher fargene på teppet så godt, begynte jeg på en pute i de samme fargene som skal ligge oppi den runde "sengen" på toppen. Det vil komme et eget innlegg om dette når det er ferdig.Jeg har også nesten gjort ferdig en heklet pute til sofaen, det gjenstår bare knapper på baksiden. Oppskriften er egentlig en av flere lapper som skal hekles til et teppe som en del av en CAL (Crochet-A-Long), men jeg likte den første lappen så godt at jeg bygget på oppskriften slik at den ble stor nok til et putetrekk. Eget innlegg kommer også om denne når jeg har funnet knapper.


De heklede sirklene fra forrige innlegg var et eksperiment som jeg kommer til å bygge videre på, de skal nemlig bli et supplement til en nye serie med malerier jeg har lyst til å lage. Dersom du vil se noen av tegningene og maleriene mine kan du ta turen innom tegnebloggen min, Facebooksiden eller tegneprofilen min på Instagram.
De fleste har vel også fått med seg denne OL-lua. Jeg hadde ikke tenkt å kaste meg på bølgen, og har vel forsåvidt ikke gjort det heller siden jeg har holdt meg borte fra de originale fargene. Men tingen var at en av mine kjæreste kusiner hadde så lyst til å hekle denne, og hun søkte etter flere oppskrifter på nettet, men visstnok så hadde ingen av de hun fant oppgitt noen heklefasthet, så hun klarte ikke å komme frem til riktig størrelse uten å rekke opp hele tiden. Så da tilbydde jeg meg å lage en oppskrift til henne. Så de siste dagene har det kommet tre heklede luer ut av dette.
 

Først en da jeg skrev ned oppskriften, så en da jeg prøveheklet oppskriften, og så en som var litt mer baggy enn de to første. Det florerer av oppskrifter på ol-luene har jeg fått inntrykk av, så jeg har lagt inn noen fastmasker i min oppskrift i tillegg til halvstaver, for å ikke ende opp med den samme oppskriften som alle andre har. Jeg begynte først på en pjonet lue, men det tar så lang tid at jeg la det fra meg, det skulle jo bare være en rask oppskrift for å hjelpe kusinen min. Jeg har som sagt ikke heklet i OL-fargene, men det var formen min kusine ville ha så til tross for at fargene er annerledes på mine luer og maskene er litt annerledes i oppskriften, så er formen den samme, og vil du bruke den som OL-lue med de originale fargene så er det nok få som ser forskjell. 


Oppskriften holder på å renskrives, og vil bli postet om noen få dager på oppskriftsbloggen min. Så heklenålen min har hatt litt å gjøre selv om det ikke har blitt tid til å blogge om det. Jeg er forøvrig flinkere til å oppdatere Instagram enn heklebloggen for det tar ikke så lang tid, så om du vil kan du følge med der for hyppigere innslag. 

Har også kost meg med det nyeste bladet fra Mollie Makes Norge. Jeg får sjelden tid til å lage noe fra slike blad, men jeg elsker å kjøpe dem allikevel, bare for kosen og inspirasjonen :)


Ha en fortsatt fin dag!

xoxo,
Hege :))


leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger

bloglovin


Facebook

EtsyArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits