Hjem Webside Heklekurs Facebook Instagram Epla Linker Om meg

Kategori: Ferdige hekleprosjekter

GJENBRUK - STRIKKEGENSER BLE TIL HEKLET GULVTEPPE

01.11.2013 @ 17:30 i Ferdige hekleprosjekter 6 kommentarer

For over 10 år siden hadde jeg en strikkegenser som ikke passet. Jeg likte garnet veldig godt, så jeg rakk opp hele genseren og endte opp med nøster i 3 farger. Så ble de pakket ned i en pose og glemt. Helt til i vinter, da jeg var hjemme på Bømlo og hadde en sortering i esker i garasjen min (jeg eier et hus der), og plutselig dukket posen opp igjen :)

Forrige søndag hadde jeg meg en avslappende formiddag i sofaen med en kopp varm Café au Chocolat, og jeg bestemte meg for å finne frem dette garnet. Jeg hadde allerede bestemt meg for å lage et gulvteppe av det, siden garnet er såpass tykt, så det ble frem med en stor heklenål, og så satte jeg i gang. Jeg hadde ikke noe mønster å gå ut i fra, så teppet formet seg for hver maske :)


Som dere ser så ble det ganske tykt...

Da jeg hadde bare 19 masker igjen gikk jeg tom for det hvite garnet. Er det ikke typisk! :-sOg som den perfeksjonisten jeg er, så rakk jeg altså opp halve teppet, for å gjøre den ene omgangen med staver om til fastmasker, slik at jeg skulle få nok garn på slutten.

På an igjen... 

Gulvteppet ble 65 cm i diameter, da var jeg tom for garn. Et par små kurver ble det også av restene.


Så den gamle strikkegenseren fikk seg et nytt liv, og nå er det bare å bestemme seg for hvor jeg vil ha det nye gulvteppet mitt :)

Ha en fin kveld!Vil du lære å hekle? Gå inn på hjemmesiden min, der finner du videoer av grunnmaskene og etterhvert vil det også komme spesialmasker, små prosjekter og eventuelle ønsker folk kommer med. Ta kontakt om det er noe du lurer på :)


 xoxo,
Hege :))  

Heklekurs

HEKLET REVESKJERF TIL BABY

30.01.2013 @ 18:33 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

Jeg meldte meg på en Strikk-Along på Facebook, hvor det er meningen at du skal strikke reveskjerfet som er vist på bildet under her.Foto © http://www.muumuru.com


Men siden jeg er hekta på hekling, bestemte jeg meg for å gjøre det strikkede skjerfet om til et heklet skjerfl :)

Jeg har akkurat gjort ferdig min heklede variant av skjerfet, og sitter nå og renskriver oppskriften. Den vil bli lagt ut som en gratis hekleoppskrift på hjemmesiden min, hvor jeg holder på å opprette en blogg for mine kommende gratisoppskrifter (Denne blir den første).

Her er min heklede variant av det strikkede reveskjerfet. Jeg vil nå ikke helt si at det ligner på en rev da men... En mer realistisk voksenvariant av skjerfet, som faktisk ser ut som en rev, er under planlegging :)

Copyright © Designet av HELdesign - H.E.Lygre
Vil du lære å hekle? Gå inn på hjemmesiden min, der finner du videoer av grunnmaskene og etterhvert vil det også komme spesialmasker, små prosjekter og eventuelle ønsker folk kommer med. Ta kontakt om det er noe du lurer på :)Her er mønsteret, om du skulle være interessert :)


xoxo,
Hege :))

HEKLEDE BABY BOOTIES

30.01.2013 @ 18:18 i Ferdige hekleprosjekter 4 kommentarer

Se der ja.. dette innlegget lå som utkast, har helt glemt  å poste det :)

Som nevnt i innlegget mitt om uglesmekken, så heklet jeg også et par Baby Booties til lille Yannike sin dåpsdag.

Det er ingenting revolusjonerende med disse baby bootiesene, du kan finne lignende over alt, men ettersom jeg ikke liker å hekle etter andres mønster, det er jo så mye gøyere å lage mønstrene selv, så gjorde jeg nettopp det.

Har fått veldig mye etterspørsel angående mønsteret, så jeg skal prøve å få renskrevet det snart, og det vil da bli lagt ut for salg, link kommer :) 

Designet av meg - Copyright HELdesign - H.E.Lygre

Og her har jeg heklet en guttevariant til nevøen min :) 

Vil du lære å hekle? Gå inn på hjemmesiden min, der finner du videoer av grunnmaskene og etterhvert vil det også komme spesialmasker, små prosjekter og eventuelle ønsker folk kommer med. Ta kontakt om det er noe du lurer på :) 


 
xoxo,
Hege :)) 

Stikkord:

HEKLET UGLESMEKKE

01.11.2012 @ 16:18 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Jeg var i dåp i helgen, og ville lage et par småting til søte Yannike sin dag :) Jeg hadde ikke tid til å lage noe stort, så jeg bestemte meg for å lage en smekke og et par baby booties (kommer i et senere innlegg).

Etter at jeg bestemte meg for å lage en smekke, var det å finne ut hvordan jeg ville den skulle se ut. Og ettersom jeg er veldig svak for ugler for tiden, ble det altså en uglesmekke.

Designet av meg: Copyright HELdesign - Hege Espeland Lygre
Skisser, prosess og et par close ups
Den ferdige uglesmekkenVil du lære å hekle? Gå inn på Lær å hekle med Hege på YouTube, der finner du videoer av grunnmaskene og etterhvert vil det også komme spesialmasker, små prosjekter og eventuelle ønsker folk kommer med. Ta kontakt om det er noe du lurer på :)Ha en fin dag!

xoxo,
Hege :))

HEKLET VOGNTEPPE / BABYTEPPE

31.08.2012 @ 17:10 i Ferdige hekleprosjekter 6 kommentarer

Noen nære venner av familien fikk sin første datter i juni, og i den anledning heklet jeg dette vognteppet til dem i sengmat:)

Mønster laget av meg: HELdesign - Hege Espeland Lygre

 

 

     

        

     xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET UGLELUE

26.04.2012 @ 20:14 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

For ikke så lenge siden fikk jeg vite at mitt første tantebarn blir en gutt:D Så jeg ble inspirert til å lage en liten lue. Er veldig glad i disse ugleluene, så måtte jo prøve å lage min egen:)

Har fått mange forespørsler om mønster, så skal legge det ut på Epla butikken min, skal bare lage ett par ekstra størrelser først:)

Mønster: HELdesign - Hege Espeland Lygre
Da har jeg endelig hentet over alle hekleinnleggene fra tegnebloggen min, så nå kan jeg begynne å poste nye ting:D

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET BARNEVESKE

25.04.2012 @ 22:05 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

 Jeg fikk spørsmål fra en bestefar om jeg kunne hekle en liten veske til barnebarnet hans som hadde bursdag. Bortsett fra at den skulle være lilla hadde jeg frie tøyler, akkurat slik jeg liker det;)

Mønsteret vil bli lagt ut for salg på Epla-butikken min så snart jeg har renskrevet og prøveheklet det. Vesken kan også brukes til voksne, da hekles den bare med lengre hank.

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET PEPPERKAKEHUS

11.04.2012 @ 14:21 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

I oktober 2011 kom det ut en julebok i butikkene som het "Eplas Jul".
Den bestod av forskjellige juleprosjekter, alt fra julepynt til kakeoppskrifter. Boken er laget av de to flotte damene, Siw Boine og Torunn Grønbekk, som er grunnleggerne av Epla. Bidragene i boken var laget av 38 damer med nettbutikk på Epla, og en av dem var meg:)

Mitt bidrag var ett heklet pepperkakehus med tilhørende snømann og det er heklet spesielt til denne boken. Jeg hadde halvannen uke på meg, noe som absolutt ikke er mye tid når du ikke bare skal hekle, men også skrive ned mønsteret mens du hekler, og deretter skal mønsteret renskrives, noe som også tar sin tid. Men jeg klarte å bli ferdig, og mønsteret fant du altså i denne flotte juleboken.

Mønster - HELdesign - Hege Espeland Lygre 
Bilder fra boken...


Bilde: epla.noBoken fikk du kjøpt i kiosker og dagligvarehandler over hele landet frem mot jul, og den kostet bare 149kr, så du fikk mye for pengene:)

Jeg er kjempeglad for at jeg fikk muligheten til å være med i boken, og må innrømme at det var veldig gøy å se mitt eget mønster på trykk:) 

Jeg kommer til å legge ut mønsteret for salg på Epla-butikken min når det går litt mer mot jul:)

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET "PUPPEPUTE"

08.04.2012 @ 15:51 i Ferdige hekleprosjekter 4 kommentarer

Julen 2010 ble en "kreativ" jul, med mange hjemmelagde gaver til familien:)

Blant annet fikk den ene broren min, Marius, ett heklet skjelett.

Det pleier å være enkelt å finne gaver til Marius, han er så klar på hva han liker og ikke liker, men å finne gaver til den andre broren min, Anders, er en helt annen ting, det er en like stor utfordring hvert år:P

Etter at jeg var ferdig med skjelettet til Marius, så var det da å finne ut hva jeg skulle lage til Anders, og etter å ha lett etter inspirasjon på internett fikk jeg idéen om å lage en "puppe-pute" til ham, det måtte jo være perfekt til en gutt på 18 år tenkte jeg:P

Så jeg satte i gang, og må si at jeg hadde faktisk litt problemer med å gi den fra meg, for den var utrolig behagelig å ligge på:D ..Perfekt for buss- og flyreiser foreksempel, hodet hvilte så godt på "puppene" at det var en fryd,hehe:D

Så må nok lage en til meg selv også, men bør vel da utelate "niplene", hadde jo tatt seg ut å dratt opp denne puten på flyet,haha:D

Den hadde nok sett litt finere ut om jeg hadde stappet mer vatt i den, men da ble den mindre behagelig å ligge på, så den er litt mer "bulkete" enn om jeg hadde stappet den helt full...

MØNSTER: HELdesign - Hege Espeland Lygre

Her er resultatet..Niplene var jo viktige å få med... :P

Og for de som lurer, så ja, det virket som om Anders ble veldig fornøyd med gaven sin:D

xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET SKJELETT

08.04.2012 @ 15:36 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Dette skjelettet heklet jeg i julegave til en av mine kjære brødre julen 2010:) ♥

Det er ikke min design! Du kan kjøpe oppskriften her.
xoxo,

Hege:))

Stikkord:

HEKLET SENGMAT (Bamse, babytøfler og smekke)

08.04.2012 @ 14:06 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Da naboene i etasjen under oss fikk en datter ville jeg gi dem en liten gave, så jeg satte meg ned ett par kvelder med heklenålen, og dette ble resultatet:)

Herlige Mishal er nå blitt halvannet år, så babytøflene og smekken har hun for lengst vokst fra, men hun leker fortsatt med bamsen sin:) 

Bildene er dessverre litt uklare, de ble tatt på kvelden med min gamle mobiltelefon...

Jeg brukte ingen oppskrift. Bamsen og skoene ble laget fra noen bilder jeg fant, og smekken ble bare sånn :)


xoxo,
Hege:))

Stikkord:

HEKLET BARNEKJOLE

08.04.2012 @ 12:34 i Ferdige hekleprosjekter 0 kommentarer

Da en god venninne av meg fikk sin første datter ville hun gjerne at jeg skulle hekle en kjole til henne:)

Jeg liker egentlig å hekle etter eget hode, men jeg hadde et gammelt oppskriftshefte som jeg kjøpte fra USA for mange år siden, og hun falt for den ene kjolen i det heftet, så da heklet jeg den, med noen endringer. Og det var jo greit å gjøre litt nytte av heftet, ettersom det hadde støvet bort i mange år. Heftet heter "Dresses to Crochet for Dolly and Me by Delsie Rhoades".  

Ett års tid etter at denne kjolen ble laget fikk venninnen min enda en datter, så da ble kjolen tatt i bruk enda en gang:))

Og slik ble resultatet...
xoxo,
Hege:)

Følg min blogg med Bloglovin

Stikkord:

HEKLET BLOMSTEROPPSATS - Min siste hilsen

07.04.2012 @ 12:59 i Ferdige hekleprosjekter 2 kommentarer

 

Min kjære mormor døde 24.04.2010 :(Heklingen var min og mormor sin "ting", ettersom jeg var den eneste av barnebarna hennes som drev med det. Hun elsket å se hva nytt jeg hadde laget, og hekleoppskriftene hennes fikk jeg allerede for mange år siden. 

Da hun døde satt jeg igjen med ett stort tomrom ettersom mormor alltid har stått meg veldig nær. Og jeg hadde så lyst å gi henne en siste "gave" i tillegg til den kransen jeg var med på sammen med alle søskenbarna mine. Og da slo det meg; Jeg ville hekle en blomsteroppsats til henne fordi jeg vet hun hadde elsket det!! Det som irriterer meg er at jeg ikke tenkte på å gi henne noe slikt mens hun fortsatt var i live:(

Oppsatsen tok meg to dager, jeg klarte akkurat å bli ferdig i tide til begravelsen. I blomsteroppsatsen er det nelliker (fordi det var hennes yndlingsblomst), roser, noen småblomster og en påskelilje (for å minnes at påsken var den siste tiden vi hadde sammen), i tillegg til blader i forskjellige størrelser. Tilslutt satte jeg alt sammen til en oppsats.

MØNSTER: HELdesign - Hege Espeland Lygre

Noen av blomstene før jeg begynte  å sette dem sammen...Den ferdige oppsatsen...
I begravelsen...

 

♥ Savner deg mormor ♥

xoxo,
Hege:)

Stikkord:

HEKLET BADEDRAKT / MONOKINI

06.04.2012 @ 10:43 i Ferdige hekleprosjekter 6 kommentarer

 

Som jeg skrev i mitt første innlegg så pleide jeg å publisere hekleprosjektene mine på tegnebloggen min, så ettersom jeg nå har fått meg en ren hekleblogg får jeg hente de gamle innleggene derfra.

Dette innlegget ble skrevet for 2 år siden, jeg hadde nettopp heklet meg en ny badedrakt/monokini og var veldig klar for sommeren. Det er jeg forsåvidt nå også, hehe:) Har laget meg ett par ekstra siden den gangen i flere forskjellige farger.

Mønster: HELdesign - Hege Espeland Lygre


 
Ønsker alle sammen en GOD PÅSKE!! :D

xoxo,
Hege:))


Jeg har presentert bloggen min på Bloggurat.

Stikkord:

leser denne bloggen nå

Kategorier

Linker


Norske blogger

bloglovin


Facebook

EtsyArkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design

Laget av Lisa
hits